U bytů pro rodiny rozhoduje velikost i lokalita: nesmí chybět zeleň ani dostupnost centra

U bytů pro rodiny rozhoduje velikost i lokalita: nesmí chybět zeleň ani dostupnost centra

Datum publikace článku: 25. 08. 2014

Alespoň 3+kk, v dobré lokalitě, s garážovým stáním, balkonem a za odpovídající cenu. Přesně tak mají podle zákazníků vypadat správné rodinné byty. Jejich zásoba přitom v Praze vydrží jen na pár měsíců. I proto už brzy vzniknou stovky nových bytů v oblasti smíchovského nákladového nádraží.

Nové byty tam v příštích letech postaví developer FINEP HOLDING. Pražští radní totiž koncem května odstranili stavební uzávěru této oblasti. Už koncem roku tak chce developer začít se stavbou nových bytů i administrativních budov nové čtvrti Štěrboholy.

Nové bydlení v Praze

Do té doby musí vybrat architektonické návrhy jednotlivých částí a získat stavební povolení. Poté v oblasti bývalého nádraží vzniknou desítky nadstandardních bytů.

Potěší prostorem i úsporou energie

Na nové obyvatele v nich čekají moderní byty všech velikostí. Od 1+kk pro singles, přes 2+kk pro mladé páry, až po 3+kk i větší, které ocení hlavně rodiny s dětmi. Najdou v nich veškeré standardy moderního městského bydlení – dostatku místa, vlastní balkon i parkování nebo třeba energetickou úspornost.

Rodiny s dětmi určitě ocení také to, že k současné zeleni v okolí přibude ještě další. V nové čtvrti Smíchov City totiž vznikne i nový park a severojižní zelený bulvár pro pěší.

Blízko do školy i do práce

V oblasti vznikne kompletní čtvrť včetně obchodů, restaurací, kaváren i obchodních domů. Ve Štěrboholy bude i škola, kam mohou chodit místní děti, a díky novým administrativním budovám to nebudou mít daleko do práce ani rodiče.

Rodina tak bude mít víc času, který může trávit společně. Nahrává tomu i dobrá dopravní dostupnost, kterou ještě vylepší autobusový terminál a nový dopravní uzel. Rodiny přitom nebude rušit žádný hluk. Developer totiž plánuje největší tahy odhlučnit postavením administrativních budov poblíž silnic.

<< Zobrazit všechny aktuality