Terminologie realitek. Vyberete si byt 1+kk nebo 1+1?

Terminologie realitek. Vyberete si byt 1+kk nebo 1+1?

Datum publikace článku: 02. 06. 2016

1+1, 1+kk, garsoniéra. Jestli máte v hlavě guláš z pojmů, ale nechcete ztrácet čas dlouhým studováním, podívejte se na náš malý slovníček důležitých termínů. Vybrat byt pak pro vás bude hračka.

1) Garsoniéra

Slovo garsoniéra pochází z francouzského “garçon”, což v překladu znamená mladík, chlapec nebo starý mládenec. Z toho je jasné, že jde o bydlení pro jednoho člověka. Nejčastěji si pod slovem garsonka lidé představí malý jednopokojový byt pro svobodné lidi nebo třeba studenty. Obvykle mívá do 30 metrů čtverečních.

2) Byt 1+kk

1+kk je vlastně druhem garsonky. Z čísla 1 poznáte, že je v bytě jedna obytná místnost, kk značí kuchyňský kout. Podívejme se třeba na byt pana Karla z Prahy, který má 3+kk. Znamená to, že obývá 3 místnosti a součástí jedné z nich je kuchyňský kout - v něm má kvůli dobrému odvětrávání kvalitní digestoř.

3) Byt 1+1

V bytě 1+1 najdete jednu obytnou místnost a samostatnou kuchyni, která má svoje vlastní okno a od zbytku bytu je oddělená stěnami. První číslo opět značí počet obytných místností, podle druhého čísla poznáte, že v bytě najdete jednu oddělenou kuchyni.

Byty 1+kk, 2+kk a 3+kk v Praze. Zjistěte, který se pro vás hodí

Teď už víte, co si představit pod čísly a písmeny “k”. Byt 1+kk oceníte, pokud žijete sami, nemáte čas na velký úklid a zároveň chcete na bydlení ušetřit. Byty 1+kk v Praze si někteří lidé pořizují i na investici a pronajímají je.

Byty 2+kk v Praze jsou často startem ve společném životě pro mladé páry. Při výběru bytu 2+kk přitom narazíte na pestrou škálu možností - od luxusních rozlehlých bytů až po menší byty, které slibují jednodušší údržbu.

Rodiny s dětmi asi nejvíc ocení byty 3+kk v Praze, které jsou stálicí v nabídce realitek. V bytě o třech místnostech najdete místo na dětský pokoj, pracovnu nebo třeba pokoj pro hosty. Nové byty v Praze staví třeba česká firma Sekyra Group. Informujte se o aktuální nabídce a nechte si poradit s výběrem toho pravého bytu pro vás.

<< Zobrazit všechny aktuality