V módě jsou velké byty, v Praze jich rychle ubývá

V módě jsou velké byty, v Praze jich rychle ubývá

Datum publikace článku: 16. 03. 2016

Díky levným hypotékám si může nový byt dovolit téměř každý. Nemovitosti kupují singles, mladé páry i rodiny s dětmi. A všichni chtějí větší než dříve.

Singles, tedy lidem žijící bez partnera, stačí garsonka. Bezdětné páry se zase pohodlně vejdou do bytu 2+kk. Rodiny s dětmi pro pohodlný život ale nutně potřebují vícepokojové byty. S miminkem totiž přibude řada věcí a větší děti (i jejich rodiče) chtějí vlastní pokoj. Nezbytností je proto minimálně 3+kk.

Ekonomická situace naštěstí v posledních letech rodinám přeje. Nízké úrokové sazby hypoték jim totiž umožňují pořídit si i takový byt, na které by dříve neměly. To se týká nejen rozlohy, ale i lokality.

Zatímco v 90. letech odcházely rodiny s dětmi bydlet za Prahu, dnes si mohou dovolit zůstat přímo ve městě. Kvůli práci, školám a volnočasovým aktivitám to dokonce preferují.

Jaké byty chtějí rodiny?

Vhodné byty v Praze ale rychle ubývají. Rodiny totiž hledají takové, které kombinují:

  • klidnou a bezpečnou lokalitu,
  • blízkost přírody,
  • občanskou vybavenost v okolí,
  • snadnou dostupnost MHD i autem.

Je však jasné, že nabídka takových bytů není neomezená. Kvůli zvýšené poptávce je také možné v brzké době očekávat zvýšení cen, a to až o 5 %. Nákup nového bytu v Praze proto neodkládejte.

Novostavby v Barandově slibují bydlení pro každého

Všechny požadavky rodin s dětmi perfektně splňují byty, které v Modřanech na podzim začne stavět společnost FINEP HOLDING.

Byty v Barandově jsou součástí přeměny na moderní obytný resort. Dva bytové domy (každý o 38 bytech) vyrostou kousek od břehu Vltavy a cyklo-bruslařské stezky. K dispozici budou byty 1+kk, 2+kk i 3+kk, vždy až od 2. podlaží.

V prvním společnost nabídne nebytové prostory pro kanceláře a obchody. Vše potřebné tak bude na dosah ruky.

<< Zobrazit všechny aktuality