Češi se zajímají i o kvalitu bydlení. Chtějí luxus

Češi se zajímají i o kvalitu bydlení. Chtějí luxus

Datum publikace článku: 17. 05. 2016

Nejen cena, ale i dobrá dopravní dostupnost nebo občanská vybavenost zajímá Čechy při výběru nového bydlení. Podle Českého statistického úřadu mají nejvíce zájem o dvoupokojové byty s kuchyňským koutem.

Stále častěji ale poptávají i luxusní byty, které dříve kupovali spíše cizinci. Centrem luxusních bytů v naší republice je Praha. Úrovní těchto nemovitostí se v současnosti rovná významným evropským metropolím.

Například developerská společnost FINEP HOLDING postavila v Praze už několik luxusních bytů. Patří mezi ně byty U Sluncové v Karlíně.

V současnosti plánuje firma postavit luxusní byty například v Karlíně, Růzyni a Holešovicích. Projekty nabídnou kromě bytů a obchodů i pás zeleně s vodními plochami. Zapomenete tak, že jste v centru města.

Byty v Modřanech developer vyprodal

Náročnost klientů ale zvyšuje úroveň také u běžného bydlení. Nové byty v Praze proto developeři budují v blízkosti hromadné dopravy a občanské vybavenosti. Budoucí majitelé bytů totiž očekávají, že si v blízkosti domu nejen nakoupí, ale zajdou třeba ke kadeřníkovi nebo do kavárny.

Pro Čechy je důležitá také zeleň a možnost sportovního vyžití. Dokazuje to projekt developerské společnosti Sekyra Group. Ta postavila nové byty v Praze 4 místo bývalého mrakodrapu. I díky tomu, že se v okolí nachází několik sportovišť a zelených ploch, byly byty rychle vyprodané.

Byty v Praze 8?

Díky popularitě bydlení v Karlíně se FINEP HOLDING rozhodl v této lokalitě postavit další nové bytové domy. 

Vzhledem k vysoké poptávce se ale nevyplatí s nákupem nového bytu příliš váhat. Ty nejlepší jsou totiž obvykle rychle pryč.

<< Zobrazit všechny aktuality