Chcete byt na bydlení nebo investici? Poradíme vám ty nejvhodnější

Chcete byt na bydlení nebo investici? Poradíme vám ty nejvhodnější

Datum publikace článku: 20. 03. 2015

Developeři v roce 2014 prodali v Praze byty za 22 miliard korun. Trh s realitami ožívá a je ideální čas pro nákup bytu na bydlení i investici.

Ačkoli někomu vyhovuje malý levný byt a někomu vilový dům, je dobré koupi nového bytu zvážit také podle situace na trhu. A ta je teď velmi příznivá. Zájem o byty v Praze byl loni poprvé na předkrizových hodnotách a developeři jich prodali rekordních 5 950.

Bydlen v Rezidenci Korunní

Za nákupy nemovitostí mohou především levné hypotéky, jejichž ceny se podle odborníků ještě pár měsíců na svých hodnotách udrží. Ceny bytů naopak začínají lehce stoupat, takže s nákupem se nevyplatí otálet už proto, že se nová nemovitost začne velmi rychle vyplácet.

Zvolte správný typ bytu pro investici i bydlení

Loni se v Praze prodalo nejvíce bytů 2+kk, tvořily dokonce více než třetinu všech prodaných bytů. Byty s touto dispozicí ale právě kvůli zvýšené poptávce také nejvíce zdražovaly. Hledáte-li byt na investici, je právě 2+kk ideální.

Nezapomeňte ale, že se byt musí nacházet v dobré lokalitě. Loni byl největší zájem o Prahu 8, Prahu 6, Prahu 7 a Prahu 5. Volné byty v Praze s dispozicí 2+kk jsou však trochu oříšek. Ačkoli měli developeři na začátku roku 6 750 nových bytů, zájem o tento typ bytů je opravdu velký.

Buďte s investicí o krok napřed

Hned za byty 2+kk se v Praze prodalo nejvíce bytů 3+kk. Tyto byty jsou ideální pro rodiny, ale i pro singles, kteří mají rádi hodně prostoru a návštěv. Když dispozice spojíte se skvělou lokalitou, máte luxusní byty na investici i bydlení.

Kromě levných hypoték můžete využít i akcí u developerů a pořídit tak luxusní byt v Praze 8 se slevou více než milion korun.

Rezidence U Sluncové spojuje skvělou lokalitu s klidem a zelení

Volné byty 3+kk v Praze 8 najdete například v rezidenci U Sluncové. Uprostřed domů je dvůr s vodní plochou a zelení, kde můžete relaxovat a zároveň si užívat snadné dostupnosti do centra. Autem to tam trvá pouhé 4 minuty a každý byt má minimálně jedno garážové stání.

K dispozici jsou byty v části Villa, které navazují na tradici luxusního městského bydlení v Praze. Východní část Rezidence Korunní se svažuje k ulicím k ulicím Hradešínská a Říčanská a citlivě navazuje na původní vilovou zástavbu.

<< Zobrazit všechny aktuality